V sobotu 23. dubna proběhlo jarní kolo celorepublikové Sbírky potravin. V Kolíně byly do dobročinné akce zapojeny supermarketové prodejny Lidl (Kolín), Lidl (Ovčáry), Kaufland, Penny Market (Benešova ul.), Billa (Polepská ul.) a Tesco. Z odběratelských organizací pak Město Kolín, Farní charita Kolín, Fokus Mladá Boleslav z.s. – středisko Kolín, Mela o.p.s. a Prostor plus o.p.s.

„Sběr potravin v Kolíně přinese podporu lidem v našem regionu. I když se teď primárně řeší uprchlíci z Ukrajiny - máme tady i dost velký objem našich potřebných, kteří ani v době covidu a ani v ukrajinské krizi nezmizeli - jsou to samoživitelé, samoživitelky, osoby bez přístřeší, lidé, kteří se dostali do finanční nouze a tuto potravinovou, drogistickou a případně i jinou pomoc potřebují. Sebrané produkty tedy využijeme přímo u nás na Kolínsku,“ uvedl místostarosta Michal Najbrt.

Potravinové sbírky jsou pořádány ve dvou intervalech, a to na jaře a na podzim. Ochota dárců přispívat formou nákupu potravin je každý rok velká, objevují se ale i odpůrci akce.

„Milí dárci, rád bych vám poděkoval za podporu sobotní potravinové sbírky. Jako vždy uděláme vše, aby dary nalezly cestu k potřebným spoluobčanům. Za Farní charitu Kolín moc děkuji za koordinaci akce kolegyním Ditě Fořtové a Lence Grundzové, za odvoz darů Tomášovi Růžičkovi, Jakubu Lokajovi a všem dobrovolníkům. Byli jste skvělí!“ vzkázal přispěvatelům i svému týmu ředitel Farní charity Kolín Petr Zavřel