Ve čtvrtek 13. října byla zahájena první etapa opravy povrchů ulice Politických vězňů. Všechny tři etapy by měly být dokončeny do pondělí 31. října, pokud vše nezkomplikuje nepříznivé počasí. První etapa je naplánována od 13. do 20. října, druhá etapa od 21. do 28. října a třetí etapa od 29. do 31. října. V první a druhé etapě budou stavební práce probíhat vždy pouze v jednom jízním pruhu a druhý zůstane otevřen pro dopravu (nikoliv však kyvadlově). Ve třetí etapě se uskuteční oprava kruhového objezdu za úplné uzavírky.

"Třetí etapa bude nejhorší, protože kruhový objezd bude uzavřen ze všech stran. Ač je uzavírka povolena až do pondělí 31. října, se zhotovitelem je domluveno, že v sobotu proběhnou stavební práce a pokládka povrchů a v neděli vodorovné značení, v pondělí by provoz byl už ve zcela normálním režimu," uvedl místostarosta Michal Najbrt.

Aktuálně je částečně uzavřen kruhový objezd a část vozovky ve směru ke klášteru v úseku ke křižovatce s ulicí Na Pršíně. "Během první etapy budou autobusy ve směru od nádraží do centra jezdit po své obvyklé trase. Autobusové linky č. 1,2 ve směru z centra na nádraží pojedou ze zastávky Pošta po objízdné trase ulicí Legerova a Jaselská přímo do zastávky Nádraží. Nebudou obsluhovat zastávku Banka a Poliklinika. Autobusové linky č. 6, 9, 22 ve směru ze sídliště nebudou obsluhovat zastávku Družstevní dům, Banka a Poliklinika a pojedou ze zastávky Bezovka přímo na zastávku Nádraží. Linka č. 5 pojede ve směru do centra ze zastávky Bezovka přímo do zastávky Kino. Neobslouží při cestě zastávku Družstevní dům a Pošta. Linka č. 13, která zajíždí na Karlovo náměstí, nebude po celou dobu rekonstrukce od 13.10. do 31.10.2022 vyjíždět Kouřimskou ulicí, ale pojede Kutnohorskou a Rubešovou a dále do ulice Mostní po své obvyklé trase. Ostatní linky jsou beze změn," je uvedeno na webu města.

Pro snažší orientaci budou městským úřadem informace zveřeňovány po jednotlivých etapách, nikoliv všechny najednou. Podrobnosti týkající se první etapy včetně situačních nákresů naleznete zde.