Kolín bude mít nové letní kino. Městská rada souhlasila s nápadem ředitele městského Kina 99 Petrem Hejcmanem, aby vznikl v oploceném parčíku v lokalitě Ztracené uličky, který leží blízko kamenného biografu v Zahradní ulici a protialkoholní záchytné stanice v Kutnohorské ulici. Kapacitu bude mít přibližně pro 100 lidí. Začátek promítání je stanoven na konec června.  

Kladem je fakt, že prostor je uzamykatelný, parkování je zajištěno přímo u kina a podle místostarosty Michaela Kašpara je víceméně všechno připraveno na to, aby letní kino mohlo fungovat. Vzhledem k dispozici biografu pod otevřeným nebem, neboť v okolí je ona záchytná stanice, městská policie, Kino 99 a škola, by nikomu neměl vadit hluk nesoucí se z něj.Tím, co nejvíce rozhoduje, jestli lidé na film do letního kina vyrazí, je ovšem počasí. „To je alfa, omega,“ soudí ředitel Kina 99 Petr Hejcman.

Výborná je skutečnost, že při nepřízni počasí bude možné zajistit dokončení projekce v Kině 99. Jak často se bude promítat a v jaké dny a hodiny? "Promítání bychom provozovali od čtvrtka do soboty od 21 do 23.30 hodin dle počasí," říká Petr Hejcman. Jak už bylo zmíněno, zahájení provozu letního kina je předpokládán na konec června a konec sezóny by měl být na začátku září.

V prostoru areálku letního kina má být stánek s občerstvením, který bude provozovat nájemce baru v Kině 99. Sortiment bude takový, jaký prodává nyní. Cena vstupenek má být příznivá, tvrdí Michael Kašpar. Filmy mají být totiž projektovány z blue-rayů či případně z jiných nosičů a vstupné má tím pádem činit do 50 korun.

Celý projekt je financován kolínským kinem, které je však příspěvkovou organizací města.