Rada města Kolína schválila výběr zhotovitele na poslední etapu rekonstrukce interiéru a exteriéru smuteční obřadní síně ústředního hřbitova v Kolíně, jak jsme psali dříve zde.  Zakázku vyhrála firma WANDEL CZECH s.r.o. z Ledče nad Sázavou za nabídkovou cenu 7 949 764,41 bez DPH. Projektová cena činila 8,3 milionů korun. „Se společností už máme poměrně dobré zkušenosti, před několika lety nám rekonstruovala kinobar,“ uvedl starosta Michael Kašpar.

Stavební práce by měly být zahájeny v srpnu letošního roku a dokončeny během následujících dvaceti týdnů. V průběhu rekonstrukce bude kompletně zavřená velká obřadní síň. Zázemí pro pořádání pohřbů nabídne malá neboli výstavní síň. Alternativou pro pořádání větších pohřbů pak zůstávají kostely v Zibohlavech a v Ovčárech. Dny pro smuteční obřady vyhrazené - bez hluku a prací - jsou čtvrtky a pátky.

„Snažíme se, aby uzavření hlavní obřadní místnosti co nejméně narušilo pořádání pohřbů. Hezky opravená malá obřadní síň, která stojí hned vedle, rovněž nabízí důstojné prostředí pro rozloučení,“ sdělil místostarosta Michal Najbrt.

Bližší informace o rekonstrukci a provozu na centrálním hřbitově naleznete v prázdninovém Zpravodaji.