V sobotu 13. srpna od 10 do 18 hodin na Kmochově ostrově v Kolíně proběhne desátý ročník historických slavností Skupiny historického šermu Páni z Kolína. V rámci akce se přesuneme do 16. století, kdy si připomeneme život za krále Rudolfa II. z rodu Habsburků. Atmosféru tehdejší doby vykreslí umění šermířů i renesančních střelců, dobové tance, renesanční hudba, divadelní představení, kejklíři či hvězdopravci. Program je situován do dvou scén – hlavní a vedlejší.

„Hlavní částí vás provede moderátor na pódiu amfiteátru, kde se budou střídat nejrůznější umělci. Čeká vás hudba, tanec, kejklíř, šermířská vystoupení a další. Vedlejší scéna zaujímá prostor v parku Kmochova ostrova u altánu. Ta nabídne mimo jiné rytířské ležení, výstavu zbraní, výuku dvorských tanců, naučné panely, žonglérskou školu a další zajímavosti. Nebudou chybět ani stará řemesla či mistr sokolník,“ uvádí Páni z Kolína na svých webových stránkách.

Vstupné činí 120 Kč pro dospělé, 60 Kč pro děti. Děti do 6 let, ZTP, ZTP-P mají vstupné ZDARMA. Platba je možná pouze hotově na místě konání akce. Bližší informace k programu naleznete zde.