Rada města Kolína schválila výběr dodavatele na realizaci veřejné zakázky "Vánoční výzdoba města Kolín". „Můžete se těšit na nový háv vánočního stromu plus novou výzdobu Masarykova mostu. Zakázku vyhrála firma DECOLED s.r.o.,“ uvedla místostarostka Iveta Mikšíková. Vánoční výzdoba bude letos stát okolo půl milion u korun.

„Firma DECOLED s.r.o. navrhla jednoduchý, ale přitom velmi zajímavý design ozdobení stromu. Výzdoba je složena z velké světelné špice, světelných fiberglassových koulí, plastových stříbrných a zlatých koulí a led řetězů. Strom se tak určitě stane dominantou vánočního Karlova náměstí, kdy bude nejen zářit v podvečer a v noci, ale i ve dne bude bohatě nazdobený. V centru Kolína již nezbývá mnoho částí, které v předvánočním čase zdobí staré ozdoby, je jím např. Masarykův most. A ten se právě letos dočká nových světelných vánočních dekorů,“ jak je upřesněno v tiskové zprávě Města Kolína.

Město využívá i cestu pronájmu 3D vánočních objektů, jejichž pořizovací cena je příliš vysoká - tyto objekty však jedinečně dokreslují vánoční atmosféru a kolemjdoucím mohou posloužit i jako tzv. „fotopoint“. DECOLED s.r.o. je česká rodinná společnost zabývající se slavnostním a vánočním osvětlením. V oboru slavnostní světelné výzdoby se orientuje více než 20 let.