Město Kolín chce zvelebit střed města. Nejen, že jeho vedení má v úmyslu zkrášlit okolí chrámu sv. Bartoloměje, ale navrch hodlá vylepšit širší centrum. Nyní má proběhnout architektonická soutěž na Pražskou ulici, v úseku od Modrého bodu na náměstí Republiky, který tvoří vstup do širšího středu města směrem od Prahy.
 „V roce 2017 by to měla být právě ulice Pražská, která by konečně důstojně dovést návštěvníky (našeho) města přijíždějících ve směru od Prahy do centra a potom by se mělo navázat dalšími ulicemi, jako jsou například ulice Kmochova a Politických vězňů. Postupně bychom se chtěli dostat Kutnohorskou ulicí, dále i Rorejcovou ulicí až k (vlakovému) nádraží. Celá tato dlouhá osa by měla v příštích letech ve fázích kvalitně zrekonstruována,“ uvedl starosta Vít Rakušan.
 Dále řekl, že město by rádo postupovalo cestou oslovování buď kvalitních architektů nebo architektonických studií, aby „to“ (rekonstrukce či širší centrum) mělo jednotnou tvář. „Na Pražskou ulici už se těším. Když touto ulicí jedu, intenzivně si přeju, aby byl rok 2017, kdy se začne intenzivně renovovat, protože ta ulice si to jednoznačně zasluhuje,“ pokračoval Vít Rakušan. Investice, ať už se jedná o nové osvětlení, „zasíťování“ nebo případné budování cyklookruhů či obnově zeleně, se pohybuje vysoce nad 10 milionů korun. pres