Rekonstrukce kanalizace a poté i povrchu Třídvorské ulice na Zálabí měla začít už v roce 2018, na 5 let ji ale zablokoval komplikovaný spor radnice s firmou, která vyhrála výběrové řízení.

Rekonstrukce frekventované ulice, sloužící jako jedna ze tří klíčových výpadovek ze zálabské části města, začne v pondělí 13. března. Ulici čeká výměna kanalizace, oprava vodovodu a poté rekonstrukce povrchů, chodníků, zeleně i veřejného osvětlení.

V Třídvorské se bude pracovat po úsecích v sedmi etapách a po většinu trvání rekonstrukce by Třídvorská měla být s pomocí objížděk okolními ulicemi a přenosných semaforů pro osobní dopravu sice komplikovaně, ale přesto průjezdná. V první etapě prací, plánované do 31. května, by ale ulice měla být průjezdná i bez objížděk a semaforů, jen s jedním zúžením vozovky.

Protože přesný stav kanalizace se vyjeví až ve chvíli, kdy bude odkryta, nelze dobu trvání rekonstrukce přesně určit. I v ideálním případě by ale měla trvat až do konce podzimu a hned příští rok na ni naváže stavba kruhového objezdu na křížovatce s ulicí k Vinici.