V pátek 6. ledna v 16 hodin k nám do Kolína - konkrétně k betlému na Bartolomějském návrší - zavítají Tři králové: Kašpar, Melichar a Baltazar. Součástí programu je požehnání, tříkrálový příběh, zpěv či teplé pohoštění. Vystoupí mládežnický sbor Římskokatolické farnosti Boží děcka. Do kasiček pak můžete přispět libovolným příspěvkem. Výtěžek tříkrálové sbírky, která potrvá do 15. ledna, bude věnován Farní charitě Kolín. Pořadatelem akce je Město Kolín a Farní charita Kolín.

,,Farní charita Kolín se i letos zapojí do oblíbené tříkrálové sbírky, kterou odstartuje páteční zastavení u betléma. Srdečně zveme na vystoupení a moc se těšíme na společné shledání s vámi. Letos také vybíráme finanční prostředky na zajištění potřebné pomoci lidem a rodinám v nouzi. Velké poděkování dárcům a dobrovolníkům, díky kterým se může sbírka uskutečnit," říká ředitel Farní charity Kolín Petr Zavřel.

 „Tříkrálová sbírka je největší charitativní sbírkovou akcí u nás. Na jejím průběhu se podílejí tisíce dobrovolníků, výnos putuje na pomoc lidem v nouzi prostřednictvím Charity Česká republika, která je pořadatelem sbírky,“ vyzdvihuje smysl národní sbírky zastřešující Charita Česká republika.

Bližší informace k projektu naleznete zde.