V pondělí 3. října přijede na vlakové nádraží v Kolíně protidrogový vlak Revolution Train. Než se vydá na další cestu do Frýdlantu nad Ostravicí, pobude s námi dva dny. Šest vagonů se čtyřmi kinosály a osmi interaktivními místy jistě zaujme nejen školáky a jejich pedagogický doprovod, ale i širokou veřejnost. Osvětový protidrogový program je financován z rozpočtu města Kolína.

„V pondělí je program určený pro kolínské školy a v úterý pro školy z ORP Kolín. V rámci regionální spoluzodpovědnosti jsme nabídli navštívit tento protidrogový vlak i školám v rámci ORP Kolín s tím, že pokud by tuto aktivitu vnímaly jako smysluplnou i pro další rok, tak by následné financování řešily už sami ze svého rozpočtu, případně z rozpočtu dané obce,“ uvedl místostarosta Michal Najbrt.

Město Kolín tímto vstřícným gestem letos poprvé přizvalo k protidrogové tematice i okolní školy, aby měly možnost program bezplatně vyzkoušet. V odpoledních hodinách bude vlak otevřen i pro širokou veřejnost, čas je ale třeba předem domluvit s koordinátorem - rajnochova@revolutiontrain.cz nebo na tel. č. 608 405 080 v pracovní dny od 8:00 do 16:00 hod.

Bližší informace o projektu naleznete zde.