K oblíbeným výletním cílům Kolíňáků patří tvrz v Nebovidech, stojící doslova na dohled od Kolína. Spolek Nebovidská tvrz o stejnojmennou památku ze druhé poloviny 14. století pečuje už mnoho let, snaží se v postupných krocích o obnovu a záchranu tvrze a několikrát za rok pořádá oblíbené víkendové akce.

Ty se na tvrzi konají od roku 2013 a jejich počet už překročil padesátku. V letních měsících na tvrzi promítá letní kino, populární jsou vánoční setkání, některé akce mají výrazně divadelní a jiné zase hudební charakter. Tvrz ale v minulosti hostila i Konopný den, výstavu soch či drakiádu.

První letošní akce v Nebovidech se uskuteční v sobotu 18. května od 17 hodin a nese název Tábor hudby a divadla na tvrzi. "Těšit se můžete na divadelní vystoupení spolku z Tachova ´Komedyjanti´, naplno to rozjede kapela ´Pudeto´, s fire show vystoupí nadějný performer Patrik a na tvrz se po několika letech vrací pravý keltský rock v podání kapely ´Dick O´Brass´. V krčmě vás točeným Bernardem a kýtou potěší spolek ´Vlčí doupě´ (výdělek bude věnován na pejsky) a víno, prosecco a aperol přijede rozlévat kolínská Vinárna Pod lípou," zvou na tvrz pořadatelé.