Město Kolín letos poprvé přijme říjnovou výzvu 10 000 kroků. Soutěžit mezi sebou mohou jednotlivci, týmy, firmy, školy, partneři, potažmo i celá města. Aktivitu každoročně organizuje Partnerství pro městskou mobilitu.

„Cílem výzvy není ujít každý den 10 000 kroků, ale chodit. Chodit častěji než doteď. Chodit v rámci běžných dnů místo toho, abyste jezdili autem. Chodit pro odpočinek těla i duše, chodit pro radost i zdraví. Chodit kvůli sobě i jiným. Chodit pro lepší město i vztahy s kamarády. Zkrátka oživit to, na co jsme možná už zapomněli,“ uvádí pořadatel Partnerství pro městskou mobilitu na webových stránkách projektu 10 000 kroků pro zdraví, kde se od 1. září můžete registrovat.

„Výzva motivuje obyvatele měst a obcí řekněme k většímu pohybu a omezení dopravy autem. Soustředíme se zejména na běžce a chodce – cílem zkrátka je, aby lidé zvážili a ve prospěch zdraví omezili každodenní využívání aut. Postupně budeme zveřejňovat i informace o počtu zúčastněných,“ uvedl místostarosta Michal Najbrt.

Po zapojení města Kolína do aktivity Výzva 10 000 kroků volají kolínští už delší dobu, teď se jim přání splnilo. „Vycházíme vstříc požadavkům našich běžců a chodců. Obdrželi jsme několik podnětů, abychom se jako město k iniciativě připojili, s tím, že sousední Kutná Hora součástí výzvy už je a u nás v Kolíně se vytvořilo více týmů než v Kutné Hoře, ale nemohou soutěžit za město. Takže jsme to vzali jako dobrý nápad a připojujeme se,“ doplnil starosta Michael Kašpar.