V pondělí 24. května v přednáškovém sále č. 113 Podnikatelského inkubátoru CEROP - 19. proběhne zasedání Zastupitelstva města Kolína. „Pokud byste se chtěli přijít podívat, jste zváni. Zasedání zastupitelstva samozřejmě přeneseme i online formou,“ zve veřejnost starosta Michael Kašpar.

Na programu nalezneme přes 35 bodů k projednání a schválení. Jedním z nich je například návrh na udělení Ceny města Kolína za rok 2020 panu Josefu Čáslavovi, návrhy na poskytnutí dotací hasičům z Kolína, Štítar, Zibohlav či Sendražic, návrh na schválení navýšení dotace na rok 2021 o 530 000 Kč a návrhy na poskytnutí dotací ve výši 80 000 Kč a 190 000 Kč pro Správu městských sportovišť Kolín a.s., návrhy na prodej pozemků v Průmyslové zóně Kolín – Ovčáry do vlastnictví společností Vrata Roček s.r.o. či Equi Stavebniny s.r.o. Předmětem jednání bude i návrh na schválení III. rozpočtového opatření pro rok 2021 a jiné.

„Do rozpočtu přidáváme dvě dotace od Ministerstva vnitra ČR. Jedna ve výši cca 225 000 korun na zakoupení tří nových kamer a na výměnu tří starých, které už nemají tak dobré rozlišení. Druhá dotace ve výši 329 000 korun poslouží na financování asistentů prevence kriminality. Dále je tam rozepsána dotace z programu Regenerace městských památkových rezervací na zrestaurování zámecké kaple a opravu městského opevnění – hradeb za Dvořákovým muzeem Pravěku a ještě důležitým bodem v rozpočtovém opatření je, že dáváme peníze na dva nové webové portály města - standardní mukolin.cz, který je starý více než 10 let a na nový turistický webový portál - kolinzije.cz, který bude obsahovat zejména turistické informace a informace z MIC, kalendáře akcí – kulturních, sportovních atd.,“ uvedl starosta.