Aktualizace (26. listopadu 12:30)

Aktuální informace z webu města Kolína

O první adventní neděli dne 28. listopadu rozsvítíme na Karlově náměstí v Kolíně vánoční strom. Vzhledem k vydaným protiepidemickým opařením jsme byli bohužel nuceni zrušit nejen kulturní program, ale i vánoční trhy.

V 16.45 h promluví pan starosta Michael Kašpar a kolínský farář Ján Halama. Součástí krátkého programu před samotným rozsvícením stromu a zapálením první svíčky na adventním věnci bude také křest kalendáře spolku Můj Kolín. Výtěžek z prodeje tohoto kolínského kalendáře každoročně putuje na dobročinné a charitativní účely. 

Krátký program z rozsvícení stromu budeme vysílat živě na FB města. Záznam pak bude také k dispozici na youtube kanálu a webu města Kolína.

Děkujeme za pochopení.



--- text původní zprávy ---

Veřejné rozsvěcení vánočního stromu bude, ale s určitými omezeními

Rozsvěcení vánočního stromu proběhne na kolínském Karlově náměstí v neděli 28. listopadu od 17 hodin za dodržení hygienických opatření, která byla s platností od pátku 26. listopadu 18 hodin zpřísněna. Avšak konání anoncovaných Vánočních trhů bylo vládními opatřeními zakázáno.

"Vzhledem k vydaným mimořádným protiepidemickým opatřením a dále po konzultaci se zástupci kolínské hygienické stanice není důvod venkovní akce, kde počet návštěvníků nepřesáhne 2000, rušit. Je ale doporučováno mezi sebou dodržovat cca 2 m rozestupy a mít i venku nasazený respirátor nebo jiný obdobný ochranný prostředek dýchacích cest. Velmi vám děkujeme za vaši ohleduplnost a dodržování doporučení hygienické stanice,“ je uvedeno na FB profilu města Kolína.

Hodinu před slavnostním rozvěcením stromku vystoupí Kolínský Big Band s Evou Burešovou. Vánoční atmosféru během večera dále podpoří kulturní program v podobě vystoupení Kolínského Big Bandu s hostem Davidem Gránským, T. K. Arniky a Kolínské společnosti Poprávu.

Čtrnáct metrů urostlý smrk pichlavý do Kolína přijel z Čáslavi od paní Aleny Michalcové a její dcery MUDr. Aleny Nouzové.