Postní lidová strava v minulosti - kurzlink
09.03.
10:00
16:00
360
Praktický kurz přípravy TRADIČNÍCH POSTNÍCH POKRMŮ s odbornicí na dobovou gastronomii Olgou Kaderovou. Povídat se bude o lidové stravě během čtyřicetidenního předvelikonočního půstu. Připravovat a ochutnávat budou účastníci dnes často zapomenutá obyčejná postní jídla všedního dne. Těšit se mohou na polévku ze zelených bylinek, pokrmy z obilovin a luštěnin, typickou jarní pučálku a další. Získají informace o vybraných pokrmech pašijového týdne. Kurz proběhne v prostředí skanzenu, vařit se bude na dobových sporácích. V ceně kurzu jsou započteny suroviny na přípravu vybraných jídel. Lektorka Olga Kaderová je odbornice na jídelníček našich předků. Návštěvníci skanzenu ji znají z národopisných pořadů, kde představuje tradiční lidovou stravu v různých obdobích roku. Pouze pro předem přihlášené. Informace a rezervace místa: Markéta Dvořáková, e-mail: dvorakova@muzeumkolin.cz, tel. 601 116 694
Lektorka: Olga Kaderová
Termín: 9. března 2024, 10:00 – 16:00
Kapacita: 8 osob
Cena: 1500 Kč
.